• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی تولید ورق استنلس استیل ⭐️ از بیلت فولاد ضد زنگ

(1 vote, average 5 out of 5)

طرح توجیهی تولید ورق استنلس استیل از بیلت فولاد ضد زنگ

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید ورق استنلس استیل از بیلت فولاد ضد زنگ با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1402 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی تولید ورق استنلس استیل از بیلت فولاد ضد زنگ را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️بررسی تخصصی موارد مصرف و کاربرد محصول در طرح توجیهی ورق استنلس استیل


محصول مورد نظر طرح حاضر تولید ورق استنلس استیل با کد آیسیک 27101216 میباشد که برای تولید آن از بـیلـت فولاد ضد زنگ استفاده میشود.

استانداردهای زیر در مورد ورق استنلس استیل وجود دارد :

  • EN 10130
  • UNI 5866
  • ASTEM 366
  • AISI 1008
  • BS 1449
  • JIS 3141
  • DIN 1623

✳️ کاربردهای ورق استنلس استیل در کجاست !

کاربردهای ورق استنلس استیل در کجاست

ورق استیل از رنگ نقره ای و ظاهر بسیار تمیز و بازار پسند برخوردار است. ورق فولاد ضد زنگ در گرید مختلفی تولید و به بازار عرضه شده و در ساخت بسیاری از ماشین آلات و تجهیزات صنایع ، لوازم خانگی ، لوازم تجاری و غیره مورد استفاده دارد که ذیلا به برخی از این موارد اشاره شده است.

  • صنایع نفت گاز و پتروشیمی
  • صنایع ماشین سازی به خصوص ماشین آلات و تجهیزات مورد استفاده در صنایع غذایی ، داروئی و بهداشتی
  • لوازم خانگی
  • تاسیسات آبرسانی
  • پالایشگاه ها
  • نیروگاه های تولید برق
  • سایر موارد که در آن ها لازم است از زنگ زدگی قطعات جلوگیری گردد.

مزیت و علت استفاده از ورق ضد زنگ در مواردی که تحت عنوان موارد کاربرد این ورق ها ذکر گردید ، خصوصیات زنگ نزدن آن ها است. این خاصیت در موارد ذکر شده جزء الزامات ادارات بهداشت و استاندارد بوده و لذا نمی توان از سایر انواع فولاد استفاده کرد.

آیا ورق استنلس استیل کالای جایگزینی دارد !

آیا ورق استنلس استیل کالای جایگزینی دارد !

ورق فولاد ضد زنگ در ساخت بسیاری از ماشین آلات و تجهیزات صنعتی ، خانگی و غیـره مـورد استفاده قرار می گیرند و همان طوری که پیشتر نیز ذکر گردید مهم ترین خصوصیت این فولاد که سبب کاربرد آن در صنایع مختلف شده است ، خاصیت زنگ نزدن و ظاهر نقره ای و تمیز آن می باشد.

لذا از آن جایی که سایر انواع فولاد فاقد ایـــن خصوصیات بارز می باشند ، لذا نمی توانند کالای جایگزین آن قرار گیرند. از طرف دیگر سایر مواد و فلزات دیگر نیز از استحکام فولاد برخوردار نمی باشند و از این رو مواد فوق نیز نمی توانند برای ورق ضد زنگ جایگزین گردند و لذا در مجموع می توان گفت که ورق ضد زنگ فاقد کالای جایگزین است.


✔️ استنلس استیل چه نوع فولادیست و چه خواص و ویژگیهایی دارد !


استنلس استیل چه نوع فولادیست و چه خواص و ویژگیهایی دارد !

استنلس استیل (Stainless Steel) یا فولاد ضد زنگ ، آلیاژی از فولاد است که از 10.5 درصد یا بیشتر کروم و بیش از 50 درصد آهن تشکیل شده باشد.

کروم موجود در استیل باعث به وجود آمدن یک سطح سخت و یک پارچه در برابر زنگ زدگی می شود. قابلیت ضد زنگ بودن با اضافه کردن درصد بیشتر کروم و همچنین سایر آلیاژها بهبود می یابد.

مقاومت بیشتر در برابر زنگ زدگی معمولا با اضافه کردن 13% کروم به دست می آید و برای استفاده در شرایط محیطی سخت از 26% کروم استفاده می گردد.

کروم موجود در استیل در اثر تماس با هوا لایه ای غیر فعال از اکسید کروم Cr3O2 تشکیل می دهد. این لایه بسیار نازک تر از آن است که با چشم دیده شود ، به همین خاطر سطح استیل براق و درخشان باقی می ماند. این لایه در مقابل رطوبت و هوا نفوذ ناپذیر است و فلز زیرین را کاملا محافظت می کند ، ضمنا در هنگام خراشیده بازسازی می شود.

مقاومت در برابر زنگ زدگی ، لکه ، و خوردگی ، شرایط نگهداری ساده ، قیمت ارزان و درخشش و جلای مناسب استیل را به فلزی ایده آل در صنایع مختلف تبدیل کرده است.

آلیاژ استیل تنوع بسیار زیادی در حدود 150 درجه مختلف دارد که 15 تنوع آن کاربرد بیشتری در صنایع دارند.

ورق استنلس استیل در صنایع مختلف مانند صنعت غذا ، داروئی ، بهداشتی و کلیه مکان هایی که در آن ها مسئله زنـگ زدن فولاد حائز اهمیت است ، برای ساخت ماشین آلات و تجهیزات مورد استفاده قرار می گیرد.

استیل همچنین در جواهر سازی و ساعت سازی کاربرد زیادی دارد که استیل 316 معمول ترین درجه استیل برای ایــن کار است. این نوع از استیل اکسیده نمی شود و تغییر رنگ پیدا نمی کند. البته همه سازندگان از این نوع استیل استفاده نمی کنند ، برای مثال رولکس از نوع 904 در ساخت ساعت های خود استفاده می کند.

فولادهای ضد زنگ (S.S) طبق دسته بندی موسسه آهن و فولاد امریکا (AISI) به سه گروه سری 300-200 و سری 400 طبقه بندی می شوند که هر سری شامل چندین فولاد با رفتارهای مختلف می باشد.

گرید معمول بازار این فلز بـا توجه بر گروه بندی ذکر شده در بالا که بر حسب مواد شیمیائی ترکیب آن ها و همچنین خواص متالوژیکی طبقه بندی شده اند شامل استیل 304 ، 309 ، 316 ، 314 ، 430 ، 321 ، 841 ، 310 ، 409 ، 420 می باشند.

فولادهای ضد زنگ دارای رنگ نقره ای بوده و سطح آن بسیار صاف و آینه ای است .

✳️ آشنایی با تقسیم بندی فولادهای ضد زنگ از نقطه نظر اکسیداسیون سطحی !

فولادهای ضد زنگ از نقطه نظر اکسیداسیون سطحی یا به عبارت عامه زنگ زدن ، به دو گروه به شرح زیر تقسیم بندی می گردند :

1 - فولادهای بگیر :

در سطح خارجی این نوع فولادهای استنلس استيل على رغم اسم آن ها ، در بلند مدت لکه های اکسید یا همان زنگ مشاهده می گردد که البته میزان این زنگ ها در مقایسه با فولادهای معمولی بسیار اندک است.

موارد استفاده ایـــن نـوع استنلس استیل ها در ساخت ماشین آلات و تجهیزاتی است که در آن ها زنگ زدن جزئی به لحاظ فنی و بهداشتی هیچ گونه مشکلی ایجاد نمی کند. صنایع شیمیائی از جمله موارد مصرف کننده این نوع استنلس استیل ها می باشد.

2 - فولادهای نگیر :

این نوع فولادهای استنلس استیل تحت هیچ شرایطی زنگ نمی زند و مصرف آن ها در صنایع غذائی ، داروئی و بهداشتی که در آن ها کوچکترین زنگ زدگی مجاز نمی باشد ، معمول است.


✔️ مواد اولیه و فرایند تولید ورق استنلس استیل (فولاد ضد زنگ)


مراحل تولید ورق استنلس استیل

✳️ میزان مواد اولیه عمده مورد نیاز سالیانه و محل تامین آن به شرح زیر میباشد :

ماده اولیه مصرفی طرح بیلت استنلس استیل است که از طریق واردات تامین خواهد شد. استنلس استیل در گریدهای مختلف که هر کدام از آن ها متناسب با موارد کاربرد آن می باشد ، تولید و به بازار عرضه می گردد.

این گریدها شامل موارد زیر است :

  • بیلت استنلس استیل گرید SS 304
  • بیلت استنلس استیل گرید SS 310
  • بیلت استنلس استیل گرید SS 316
  • بیلت استنلس استیل گرید SS 320
  • بیلت استنلس استیل گرید SS 405
  • بیلت استنلس استیل گرید SS 410
  • بیلت استنلس استیل گرید SS 420
  • بیلت استنلس استیل گرید SS 430

بیلت مورد نیاز طرح از طریق واردات تامین خواهد شد. از این رو با توجه بر وضعیت کشورهای جهان از نظر تولید فولاد ، کشورهای چین ، هند ، روسیه ، تایوان و غیره می توانند به عنوان کشورهای تامین کننده بیلت معرفی گردند.

میزان مواد اولیه مورد نیاز طرح متناسب با حجم تولید پیش بینی شده طرح است. ظرفیت تولید در قسمت های گذشته 30000 تن در سال تعیین گردید. لذا در صورتی که فرض کنیم نیم درصد از وزن مواد مصرفی نیز به عنوان پرت در نظر گرفته شود ، در این صورت وزن کل مواد اولیه مصرفی طرح 30150 تن برآورد شده است.

✳️ فرایند تولید ورق استنلس استیل با فرایند کشش سرد به قرار زیر میباشد :

فرایند تولید ورق استنلس استیل با فرایند کشش سرد

هر واحد صنعتی تولید کننده ورق از بیلت که از فرایند نورد سرد استفاده می نماید ، به طور کلی از هشت مرحله زیر تشکیل شده است :

  1. مرحله اسید شوئی
  2. مرحله تاندم میل
  3. مرحله نورد
  4. مرحله شستشوی الکترولیتی
  5. مرحله تمپرمیل
  6. مرحله سایزینگ
  7. مرحله پولیش کاری
  8. مرحله بسته بندی
  9. مرحله اسید شویی

1 – مرحله اسید شویی بیلت فولاد ضد زنگ :

همان طوری که قبلا شرح داده شد ، فولادهای استنلس استیل به دو گروه عمده بگیر و نگیر از نگاه اکسیداسیون سطحی تقسیم بندی می شوند و در نوع بگیر ، سطح فلز در بلند مدت اکسید شده و لکه های زنگ در آن به وجود می آید که البته مقدار این زنگ ها در مقایسه با فولادهای معمولی بسیار اندک می باشد.

بنابراین امکان وجود زنگ در سطح بیلت های خریداری شده از بازار (این بیلت ها به عنوان مواد اولیه تولید ورق استنلس استیل محسوب می گردند) وجود دارد .

از طرف دیگر برخی آلودگی ها محیطی مانند روغن ها و غیره نیز معمولا در زمان بسته بندی بیلت در کارخانه تولید کننده ، انبارداری و یا حمل و نگهداری بیلت در سطح آن تشکیل می گردد. اکسید و همچنین آلودگی های سطحی بیلت ، کارائی فرایند تولید را کاهش داده و از کیفیت ورق تولیدی می کاهد.

از این رو قبل از ورود بیلت به فرایند تولید ، لازم است سطح آن ها از اکسیدها و سایر آلودگی ها به طور کامل پاک گردد. حذف اکسید ها و آلودگی های سطحی فوق الذکر با عبور دادن بیلت از درون حوضچه های اسید کلریدریک انجام می گیرد .

2 – مرحله تاندم میل :

هدف از نصب این خط کاهش ضخامت ورق در درجه حرارت محیط است. در این خط کلاف پس از باز شدن توسط دستگاه کلاف بازکن و عبور کردن از پنج قفسه چهار غلتکی که در یک امتداد عمودی روی هم قرار گرفته اند و در اثر کشش فشار زیاد از حداقل 50% تا حداکثر 85% کاهش ضخامت پیدا می کند و در پایان توسط دستگاه کلاف پیچ به شکل کلاف در می آید که شامل ورق هایی با ضخامت های 0.3 تا 3 میلی متر می باشد.

محصولات حاصل از خط نورد سرد به کلاف های خام (Crude oils) موسوم هستند و به دو بخش تقسیم می شوند :

  • کلاف های خام که مستقیماً برای مشتری ارسال می گردد.
  • کلاف های خام جهت واحد بازپخت

3 - مرحله نورد :

هدف از نصب این خط کاهش ضخامت ورق در درجه حرارت محیط است. در این خط کلاف پس از باز شدن توسط دستگاه کلاف بازکن از دو قفسه چهار غلتکی به صورت رفت و برگشتی عبور می کند و در اثر کشش و فشار زیاد از حداقل 60% تا حداکثر 90% و بر مبنای تعداد 2 یا 3 پاس نورد ، کاهش ضخامت پیدا می کند و در پایان توسط دستگاه پیچ به شکل کلاف در می آید.

4 – کلاف :

محصولات این خط به کلاف های خام موسوم هستند که جهت قسمت باز پخت و ادامه سیکل نورد سرد ارسال می گردد.

مرحله شست و شوی الکترولیتی در واحد شست و شوی الکترولیتی عملیات شست و شوی سطح ورق نورد شده جهت رفع آلودگی ها و چربی های سطحی طی دو مرحله غوطه وری در محلول قلیایی و شست و شوی الکترولیتی صورت گرفته و محصول تولیدی پس از شست و شوی نهایی و خشک کردن کامل و کلاف پیچی ، جهت برنامه ریزی و انجام عملیات پخت به واحد بازپخت هیدروژنی منتقل می شود به طور كلى وظيفه خط شست و شوی الکترولیتی تمیز کردن ورق به منظور حذف تمام امولسیون باقی مانده ، پودر آهن و ذرات غیر آهنی جامد ناشی از فرآیند نورد سرد می باشد.

4 - مرحله بازپخت هیدروژنی :

در واحد باز پخت هیدروژنی عملیات حرارت دهی و پخت کلاف ها به منظور یکنواخت سازی ساختار متالورژیکی ورق و همچنین دستیابی به کیفیت های متالورژیکی مورد نظر صورت گرفته و کلاف ها پس از طی عملیات حرارتی و خنک کاری نهایی جهت ادامه سیکل به واحد تمپرمیل منتقل می گردند.

با توجه به این که کلاف های خام تولید از خط تاندم میل و نورد دو قفسه ای مستقیماً فرم پذیری لازم را ندارند برای فرآیندهای بعدی ضرورت انجام آنیل در درجه حرارت بالا وجود دارد.

5 - مرحله تمپرمیل :

مرحله تمپرمیل شامل دو قفسه چهار غلتکی (هر قفسه شامل دو غلتک کاری و دو غلتک پشتیبان) می باشد که به منظور سخت نمودن سطح ورق و حصول خواص مکانیکی مناسب پس از عبور از کوره های بازپخت ایجاد شده است.

به طور کلی اهداف این خط عبارتند از :

  • صاف کردن ورق و کاهش موج
  • دادن سختی مناسب به ورق
  • برای به دست آوردن سطوح براق

6 - مرحله سایزینگ :

مرحله سایزینگ ورق های استنلس استیل

در این مرحله کناره های ورق تولیدی برش خورده و سایز می گردند.

7 - مرحله پولیش کاری :

آخرین مرحله در فرایند تولید ، پولیش آن ها و ایجاد ابعاد و اندازه های دقیق آن می باشد. پولیش سطحی یکی دیگر از فعالیت های مورد انجام در مرحله پولیش کاری است.


✔️ ماشین آلات و تاسیسات و تجهیزات مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 300000 تن ورق استنلس استیل


ماشین آلات تولید ورق استنلس استیل

✳️ لیست ماشین آلات تولید ورق استنلس استیل به قرار زیر میباشد :

  • خط تولید نورد سرد از فولاد ضد زنگ
  • تجهیزات شست و شوی اسیدی
  • تجهیزات شست و شوی الکترولیتی
  • ماشین سایزینگ
  • ماشین پولیش ورق

ماشین آلات تولید ورق استنلس استیل از بیلت به صورت خط تولید که مجموعه ای از کل ماشین آلات می باشد ، بـه صورت یک جا توسط ماشین سازان متخصص در این مورد ساخته و تحویل می گردند.

به عبارت دیگر متقاضی اجرای طرح نیازی به سفارش تک تک ماشین ها برای ساخت نداشته بلکه خط تولید کامل با ظرفیت مورد نظر را جهت ساخت سفارش می دهد. ذیلا چند شرکت ماشین ساز مجرب در این مورد معرفی شده است.

فهرست شرکت های سازنده ماشین آلات خط تولید ورق استنلس استیل طرح به قرار زیر میباشد :

  • NINGBO SIJIN MACHINERY CO., LTD
  • Anbermachine
  • CNBM International Corporation
  • Neeraj Enterprises
  • YUEN CHANG

✳️ تاسیسات الکتریکی و مکانیکی مورد نیاز این کارخانه تولید ورق فولاد ضد زنگ به قرار زیر میباشد :

  • تاسیسات برق رسانی (توانKw 3500 هزینه های انشعاب و تجهیزات لازم)
  • تاسیسات هوای فشرده (فشار 7 بار به همراه کلیه تجهیزات لازم)
  • تاسیسات آب
  • تاسیسات سوخت رسانی شامل تانک سوخت یا انشعاب گاز
  • تلفن و ارتباطات
  • تأسیسات گرمایشی و سرمایشی

یوتیلیتی و پرسنل مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 300000 تن ورق فولاد ضد زنگ


کارخانه تولید ورق فولاد ضد زنگ

✳️ نیروی انسانی مورد نیاز این کارخانه تولید ورق فولاد ضد زنگ به قرار زیر میباشد :

  • مدیر عامل : 1 نفر
  • مدیر مالی و اداری : 1 نفر
  • مدیر فروش : 1 نفر
  • کارشناس فنی : 4 نفر
  • کارشناس اداری - مالی : 2 نفر
  • کارشناس فروش : 2 نفر
  • تکنسین فنی : 3 نفر
  • کارگر ماهر : 12 نفر
  • کارگر فنی نیمه ماهر : 10 نفر
  • کارمند اداری : 3 نفر
  • منشی - راننده - نگهبان : 5 نفر
✳️ آب و برق و سوخت مورد نیاز این کارخانه تولید ورق فولاد ضد زنگ به قرار زیر میباشد :

برآورد برق مورد نیاز و چگونگی تأمین آن :

توان برق مورد نیاز طرح با توجه به مصرف ماشین آلات و تأسیسات و همچنین نیاز روشنایی ساختمان ها و غیره ،Kw 3500 برآورد شده است. این توان برق به راحتی از شبکه برق سراسری کشور و در کلیه استان های کشور قابل تأمین است که البته باید پست مورد نیاز آن احداث گردد.

برآورد آب مورد نیاز و چگونگی تأمین آن :

در طرح حاضر آب برای تهیه مواد شست و شوی ورق و همچنین نیازهای بهداشتی و آشامیدنی کارکنان آن و همچنین برای آبیاری فضای سبز مورد نیاز خواهد بود که با توجه به تعداد کارکنان حجم مصرف سالیانه 30000 متر مکعب برآورد می گردد که این میزان آب از طریق شبکه لوله کشی شهرک صنعتی 3 محل اجرای طرح قابل تأمین است.

برآورد سوخت مصرفی مورد نیاز و چگونگی تأمین آن :

در طرح حاضر سوخت برای کوره های آنیل خط تولید و همچنین مصرف تاسیسات گرمایشی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. بهترین سوخت پیشنهادی طرح ، گاز شهری است ولی نظر بر این که برخی شهرک ها دارای لوله کشی گاز بوده ولی برخی دیگر فاقد آن هستند از این رو در طرح حاضر گازوئیل به عنوان سوخت انتخاب شده است ولی در صورتی که محل نهایی انتخاب شده برای اجرای طرح از لوله کشی گاز شهری برخوردار باشد انتخاب آن اولویت خواهد داشت. ولی در حال حاضر با فرض انتخاب گازوئیل به عنوان سوخت می توان گفت که هزینه تأمین آن که شامل تانک سوخت 10000 لیتری و لوله کشی های آن می باشد.

میزان مصرف سوخت در طرح حاضر در صورت استفاده از گازوئیل 240000 لیتر و در صورت استفاده از گاز ، مصرف سالانه 295000 متر مکعب خواهد بود.


✔️ زمین و محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز کارخانه تولید سالانه 300000 تن ورق فولاد ضد زنگ

کارخانه تولید ورق استنلس استیل

✳️ زمین و محوطه سازی مورد نیاز این کارخانه تولید ورق فولاد ضد زنگ به قرار زیر میباشد :

  • خاکبرداری و تسطیح : 6000 متر مربع
  • فضای سبز: 1000 متر مربع
  • خیابان کشی و پارکینگ : 500 متر مربع
  • دیوار کشی : 3000 متر مربع

✳️ ساختمان های تولیدی و اداری این کارخانه تولید ورق فولاد ضد زنگ به قرار زیر میباشد :

  • سالن تولید : 2000 متر مربع
  • انبار ها : 500 متر مربع
  • ساختمان پشتیبانی تولید : 100 متر مربع
  • اداری _ خدماتی : 150 متر مربع
  • سایر : 100 متر مربع

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید ورق استنلس استیل از بیلت فولاد ضد زنگ ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید ورق استنلس استیل از بیلت فولاد ضد زنگ


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید ورق استنلس استیل از بیلت 59 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخیکشنبه, 14 آبان 1396 17:24
حجم فايل 457.76 KB
دانلود 288

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع فلزی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories