• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی بازیافت قطعات الکترونیکی ⭐️ PDF + WORD

(2 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی تولید طلا و نقره از بازیافت قطعات الکترونیکی

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید طلا و نقره از بازیافت قطعات الکترونیکی با اطلاعات کاملاً به روز ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی بازیافت طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ چرا باید به سمت اجرای طرح توجیهی تولید طلا و نقره از بازیافت قطعات الکترونیکی رفت؟


طرح توجیهی بازیافت طلا و نفره از قطعات الکترونیکی

در حال حاضر خرید یک کامپیوتر شخصی بسیار ارزان تر از ارتقاء دادن کامپیوتر قبلی است.

حال بر سر کامپیوتر قبلی چه خواهد آمد؟

زباله های الکترونیکی که برخی از افراد آن را به جنبه سیاه دنیای جدید دیجیتالی تشبیه کرده اند مشکلات زیادی را برای محیط زیست ما به وجود آورده است بنابراین هر کشوری باید برنامه جامعی برای اجرای طرح توجیهی بازیافت زباله های الکترونیکی به صورت جامد ، داشته باشد.

این ضایعات الکترونیکی طیف وسیعی از وسایل الکترونیکی مثل فریزر، وسایل تهویه مطبوع،  موبایل،  ضبط صوت های شخصی و کلیه وسایل الکتریکی مصرفی تا لپتاپ و کامپیوتر را شامل می شود.

از آنجایی که ایجاد زباله های الکترونیکی مانند قطعات کامپیوتر و لپتاپ و موبایل، اکنون بیشترین رشد را در دنیای امروز داراست، عدم توجه به اجرای طرح توجیهی بازیافت قطعات الکترونیکی (موبایل لپتاپ و ...) کشور را در آینده نزدیک با بحران های محیط زیستی جدی مواجه خواهد کرد.

مضاف بر این موارد، اجرای طرح توجیهی بازیافت قطعات الکترونیکی منجر به تولید فلزات گرانبهایی مانند طلا و نقره و تیتانیوم میشود که این مورد میتواند توجیه اقتصادی خوبی را ایجاد کند.

از هر 100 تن قطعات الکترونیکی چقدر طلا و نقره استحصال میشود؟

✳️ از هر 100 تن قطعات الکترونیکی چقدر طلا و نقره استحصال میشود؟

از هر 100 تن ضایعات الکترونیکی 1.6 کیلوگرم طلا و 18.9 کیلوگرم نقره وجود دارد که با توجه به قابلیت بازیافت به ترتیب 99% و 98% می توان انتظار داشت در هر 100 تن ضایعات الکترونیکی 1.58 کیلوگرم طلا و و 18.52 کیلوگرم نقره بازیافت می شود.

✳️ طرح توجیهی بازیافت طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی چه سرفصل هایی دارد؟

طرح توجیهی بازیافت طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی شامل نقشه راه مالی و سرفصل هایی مانند براورد درامد ها و هزینه ها ، براورد نقطه سر به سر ، برآورد دوره بازگشت سرمایه و .. میباشد که جهت اخذ مجوز و وام استفاده میشود.

در سال 1998 بیش از 20 میلیون رایانه در آمریکا از رده خارج شد که معادل 5 تا 7 میلیون تن وزن داشت و سالانه 3% تا 5% نیز به آن اضافه می شود. در واقع از سال 2005 به ازای وارد شدن هر رایانه جدیدی به بازار یک رایانه از رده خارج می شود.

اکنون به دلیل فقر برنامه و سیستم های بازیافتی ویژه زباله های الکترونیک و بنا بر آمار سازمان ملل 70 درصد ضایعات رایانه ها و موبایل های جهان در چین بازیافت می شود. همچنین

جهت فراگیر شدن برنامه های بازیافت قطعات الکترونیک، در سال 2008 ، وزاری 170 کشور جهان در بالی اندونزی گرد هم آمدند تا راه های بازیافت زباله های خطرناک از جمله زباله های الکترونیک را بررسی کنند.

فرایند بازیافت طلا ، نقره و مس از قطعات الکترونیکی

انواع قطعات الکترونیکی قابل بازیافت :

  • تجهیزات فناوری اطلاعات
  • تجهیزات سرگرم کننده
  • تجهیزات ارتباط از راه دور
  • وسایل سمعی و بصری مانند دیسک فشرده
  • انواع مختلف پرینترها و تجهیزات آن ها مانند کاتریج
  • مدارهای الکترونیکی پرینترها
  • باتری ها

کشورهای عمده تولید کننده و بازیافت کننده قطعات الکترونیکی ضایعاتی :

کشورهای عمده تولید کننده ضایعات الکترونیکی در جهان کشورهای توسعه یافته می باشند. البته بعضی از این کشورها ضایعات خود را به کشورهای در حال توسعه منتقل مینمایند.

کشورهایی که ضایعات الکترونیکی زیادی تولید می کنند عبارت اند از : آمریکا ، هند ، کره ، سنگاپور و کشورهای اروپایی

با اجرای هدفمند طرح توجیهی بازیافت قطعات الکترونیکی چه موادی را میتوان بازیافت کرد؟

✳️ با اجرای هدفمند طرح توجیهی بازیافت قطعات الکترونیکی چه موادی را میتوان بازیافت کرد؟

قطعات الکترونیکی شامل 1000 نوع ماده مختلف است که خیلی از آن ها سمی است و ممکن است آلودگی های جدیدی ایجاد کند. البته همه ی آنها ارزش بازیافت ندارند و کارخانجات بازیافت بیشتر در صدد بازیافت طلا و نقره و تیتانیوم هستند.

اما انتهای همین مقاله اطلاعات ارزشمندی راجع به درصد مواد تشکیل دهنده یک لپتاپ و میزان کارایی بازیافت آنها به شما خواهیم داد.

بازیافت طلا و نقره از قطعات الکترونیکی ضایعاتی در محله شوش تهران !

در تهران بعضی از افراد در امر خرید قطعات قدیمی و رایانه های مستهلک فعالیت می کنند. فعالیت این افراد در محله شوش تهران متمرکز است.

فعالان این بازار با جدا کردن مس و طلای موجود در بعضی از قطعات رایانه و با فروش این مواد سود فراوانی به دست می آورند در ضمن بسیاری از قطعات موجود در این رایانه های مستهلک سر از بازار لوازم الکترونیکی دست دوم در می آورند.

تعداد زیادی از این قطعات غیر قابل استفاده و بازیافت بوده و به صورت سنتی دفن می شوند که این امر به محیط زیست آسیب فراوانی می رساند و حتی در برخی موارد به آلوده کردن آب های زیر زمینی منجر می شود که عواقب ناگواری در پی خواهد داشت.


✔️ فرایند تولید طلا و نقره از بازیافت قطعات الکترونیکی !


فرایند تولید طلا و نقره از بازیافت قطعات الکترونیکی

فرآیند تولید ضایعات الکترونیکی به علت ایجاد سموم بسیار مضر برای بدن انسان بسیار خطرناک می باشد. لذا تولید آن در محیط کاملاً مجهز باید به انجام برسد.

✳️ فرایند بازیافت طلا و نقره از قطعات الکترونیکی شامل مراحل زیر میباشد :

الف - دریافت قطعات الکترونیکی ضایعاتی :

قطعات الکترونیکی ضایعاتی به دو صورت جمع آوری شده از زباله های شهری و همین طور خریداری شده از مردم دریافت می شوند.

شرکت می تواند برای دریافت مواد اولیه دو سیاست در پیش داشته باشد. سیاست اول بدین شرح است که تعدادی پرسنل در محل های معینی از شهرهای بزرگ مستقر نموده که وظیفه آن ها خریداری نمودن ضایعات الکترونیکی از مردم می باشد.

سیاست دیگر می تواند بدین شرح باشد که ضایعات الکترونیکی را از شهرداری خریداری نماید بدین ترتیب که طبق قراردادی با شهرداری ، شهرداری موظف شود در محلی که زباله های شهری را بازیافت و دفع می کنند ضایعات الکترونیکی را جدا کرده و به شرکت تحویل دهد.

ب - فرآیند جدا سازی:

در این مرحله باید ضایعات الکترونیکی را بنا به نوعشان و شباهت آن ها به یکدیگر از هم جدا نموده و برای ارسال به مراحل بعدی آماده نمود .

در اینجا باید قطعات پلاستیکی از قطعات فلزی جدا شوند و قطعاتی مانند انواع مقاومت که قابلیت بازیافت ندارند از قطعاتی که قابلیت بازیافت دارند جدا می شوند قطعاتی که شامل طل و نقره می باشند شامل نمایشگر (مانیتور) ، چاپگر ، صفحه کلید ، واحد مرکزی پردازش و به حرکت آورنده فلاپی می باشد که باید از بقیه ضایعات جدا شوند.

طرح توجیهی بازیافت طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی

ج - بازیافت طلا و نقره :

  1. در این مرحله قطعاتی که شامل طلا باشند وارد دستگاه بازیافت ضایعات شوند. ابتدا ضایعات تا دمای 200 درجه سانتیگراد گرم می شوند پس از این مرحله پلاستیک های موجود در اطراف فلزات از آن ها جدا شده و از طریق دریچه ای که در پايين دستگاه وجود دارد از دستگاه خارج می شود گازهای سمی نیز از مکنده بالای دستگاه بازیافت جدا شده و به سمت دستگاه Gas Recovery می روند.
  2. پس از جداسازی پلاستیک ها مقداری اسید سولفوریک به مواد اضافه می شود و پس از 30 تا 50 دقیقه که ضایعات در اسید سولفوریک غوطه ور شدند اسید از چرخه خارج شده.
  3. باقی مانده ضایعات تا دمای 800 درجه سانتیگراد گرم می شوند. در این مرحله نیز فلزاتی نظیر آلومینیوم ذوب شده و از چرخه خارج می شود.
  4. ضایعات باقی مانده باید از دستگاه بازیافت خارج شده و به مدت 2 تا 4 ساعت در محلی خشک و خنک نگهداری شده تا مقداری خنک شوند.
  5. پس از خنک شدن باید ضایعات ، باقی مانده به آن ها استیک اسید 100% اضافه شده پس و مقداری روغن فلکسون اضافه شده و به مدت 24 ساعت در دمای 40 تا 50 درجه سانتیگراد نگهداری نموده و پس از این مدت هیدروکلریدریک اسید 35 درصد صنعتی به محلول اضافه شده و پس از این که دمای ماده به 80 تا 90 درجه سانتیگراد ، رسید به مدت 4 تا 6 ساعت نگهداری کرده و پس از این مدت رسوب طلا و نقره در محلول ایجاد می شود.
  6. پس از جداسازی طلا و نقره از رسوب ایجاد شده آن ها برای اینکه عیار مناسب را به دست آورند با مس و آلیاژهای دیگر مخلوط شده و به صورت شمش در می آیند

د ) بازیافت گازهای سمی:

گازهای سمی تولید شده در این مرحله باید توسط دستگاه as recovery بازیافت به شوند. این دستگاه تنها دستگاهی است که در این خصوص تولید شده است و نحوه عملکرد آن توسط شرکت سازنده بیان نشده است.

نقطه ضعف فرایند بازیافت طلا و نقره از قطعات الکترونیکی چیست؟

نقطه ضعف روش ارائه شده در فوق سمی بودن بیش از حد این روش و تولید سموم بسیار خطرناک می باشد. از دیگر نقاط ضعف این روش طولانی بودن مدت زمان آن و هزینه زیادی است که مواد اولیه آن ایجاد می نمایند.


✔️ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات کارخانه بازیافت قطعات الکترونیکی جهت تولید طلا و نقره !


ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات کارخانه بازیافت قطعات الکترونیکی جهت تولید طلا و نقره

مواد اولیه عمده این طرح ضایعات الکترونیکی می باشد.

✳️ ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز کارخانه بازیافت قطعات الکترونیکی :

  • ماشین Gas recovery : برای بازیافت گازهای سمی موجود در ضایعات الکترونیکی
  • ماشین بازیافت : برای اجرای پروسه بازیافت
  • محفظه بازیافت : برای نگهداری ضایعات تا انجام رسوب طلا و نقره
  • لیفتراک : برای حمل و نقل درون سالن تولید
  • پرس هیدرولیک : برای خورد کردن ضایعات
  • کوره ذوب طلا و نقره و مس : برای ذوب و تولید شمش طلا و نقره

قالب و فیکسچر مورد نیاز :

  • قالب های شمش طلا و نقره
  • فیکسچر ها
  • سایر

✳️ تأسیسات کارخانه بازیافت قطعات الکترونیکی :

  • برق : توان 1500 کیلووات هزینه های انشعاب و تجهیزات لازم
  • هوای فشرده : فشار 7 بار به همراه کلیه تجهیزات
  • آب : هزینه نصب و راه اندازی پمپ آب
  • سوخت : شامل تانک سوخت
  • تلفن و ارتباطات : هزینه انشعاب و دکل گذاری تا محل شرکت
  • تاسیسات : تاسیسات گرمایشی و سرمایشی

ماشین آلات حمل و نقل :

  • وانت نیسان : 2 عدد
  • خودرو سواری : 1 عدد

کارخانه بازیافت طلا و نقره از قطعات الکترونیکی

✳️ آب و برق و سوخت مصرفی کارخانه بازیافت طلا و نقره از قطعات الکترونیکی !

برق مورد نیاز طرح :

  • روشنایی محوطه : 140 کیلووات
  • ساختمان ها : 40 کیلو وات
  • کولر و لوازم اداری : 40 کیلو وات
  • ماشین آلات خط تولید و آزمایشگاه ها : 1300 کیلو وات
  • جمع کل : 1500 کیلو وات

برآورد آب مورد نیاز طرح :

  • پرسنل : 3777 متر مکعب در سال
  • فضای سبز : 8212 متر مکعب در سال
  • شست و شو و نظافت سالن ها : 730 متر مکعب در سال
  • جمع کل : 12719 متر مکعب در سال

میزان 90000 لیتر گازوئیل مصرفی در سال.

کارخانه بازیافت طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی

✳️ اشتغال زایی کارخانه بازیافت طلا و نقره از ضایعات الکترونیکی !

پرسنل تولیدی :

  • مدیر تولید : 1 نفر
  • کارشناس برنامه ریزی تولید : 1 نفر
  • سرپرست سالن : 2 نفر
  • کارشناس کنترل کیفیت : 4 نفر
  • تکنسین برق و ابزار دقیق و مکانیک : 1 نفر
  • تکنسین تاسیسات : 1 نفر
  • کارگر ساده و ماهر : 30 نفر
  • انباردار : 5 نفر

پرسنل اداری :

  • مدیر عامل : 1 نفر
  • مدیر امور مالی و کارمند : 2 نفر
  • منشی : 1 نفر
  • نگهبان : 6 نفر
  • خدمات : 4 نفر
  • راننده : 2 نفر
  • کارشناس حقوقی و قرار دادها : 1 نفر
  • کارشناس ایمنی و بهداشت : 2 نفر
  • کارشناس روابط عمومی : 0 نفر
  • مدیر فروش و بازاریابی : 0 نفر
  • کارشناس فروش : 0 نفر
  • تداركات : 5 نفر

✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان های کارخانه بازیافت قطعات الکترونیکی جهت تولید طلا و نقره !


کارخانه بازیافت قطعات الکترونیکی

مجموع کل فضای کاری طرح معدل 4000 مدار مربع برآورد شده است. برای انبار ضایعات نیز مقدار 20000 متر مربع انبار سر پوشیده نیاز می باشد. با این تفاسیر حداقل زمین مورد نیاز طرح 50000 متر مربع برآورد می گردد.

✳️ محوطه سازی مورد نیاز کارخانه بازیافت قطعات الکترونیکی :

  • فضای سبز : 15000 متر مربع
  • خیابان کشی و پارکینگ : 5000 متر مربع
  • دیوار کشی : 8000 متر مربع
  • جاده کشی : 40000 متر مربع

✳️ ساختمان های تولیدی و اداری کارخانه بازیافت قطعات الکترونیکی :

  • سالن تولید : 3500 متر مربع
  • انبار ها : 20000 متر مربع
  • ساختمان پشتیبانی تولید : 200 متر مربع
  • اداری - خدماتی : 200 متر مربع
  • سایر : 100 متر مربع

✔️ چرا نمیتوان زباله های الکترونیکی را سوزاند یا دفن کرد ؟

چرا نمیتوان زباله های الکترونیکی را سوزاند یا دفن کرد ؟

کامپیوتر و لپتاپ و موبایل شامل اجزای سمی زیر هستند :

  • تخته مدار رایانه که دارای فلزات سنگین مثل سرب و کادیوم است
  • باطری های رایانه که داری کادیوم است
  • لامپ پرتو کاتودی به همراه اکسید سرب و باریوم
  • کابل های مسی با پوشش «پی.وی.سی» و قطعات پلاستیکی رایانه که در زمان سوخته شدن برای بازیافت فلزات ارزشمند دی اکسیدهای بسیار سمی را از خود آزاد می کنند.

به علت وجود این گونه خطرات بازیافت مواد الکترونیکی باید تحت شرایط خاص به انجام برسد و مجوزهای لازم از سازمان های نظارت دولتی دریافت گردد.

با سوزاندن و یا دفن کردن ضایعات رایانه ای مشکلات اساسی از طریق ایجاد آلودگی های محیط زیستی به وجود خواهد آمد.

دفن ضایعات باعث می شود مواد سمی به درون آب های جاری و زیر زمینی آزاد شوند ؛ همچنین سوزاندن این مواد باعث ورود مواد سمی و اکسیدها به درون هوا می شود.

به همین علت بازیافت رایانه ها خطرات جدی از جنبه های محیط زیستی و شغلی در برخواهند داشت به خصوص زمانی که صنعت بازیافت به علت سود دهی کم آن ، مقررات مرتبط با مسائل ایمنی کارکنان را رعایت نمی کنند.

قانون مدیریت پسماند مصوب سال 1383 مجلس شورای اسلامی نیز در بندی خاص به مقوله زباله های ویژه از جمله زباله های الکترونیک پرداخته و مسولیت دفع ؛ امحا و بازیافت آن را بر عهده تولید کننده نهاده است.

✳️ میزان مواد موجود در قطعات الکترونیکی و میزان کارایی بازیافت آنها !

مواد موجود در رایانه های رو میزی و کارایی رویه های جاری بازیافت : 

  • پلاستیک : «میزان درصد از کل وزن : 22.9907» ، «میزان کارایی بازیافت : 20%»
  • سرب : «میزان درصد از کل وزن : 6.2988» ، «میزان کارایی بازیافت : 5%»
  • آلومینیوم : «میزان درصد از کل وزن : 14.1723» ، «میزان کارایی بازیافت : 80%»
  • ژرمنیوم : «میزان درصد از کل وزن : 0.0016» ، «میزان کارایی بازیافت : 0%»
  • گالیوم : «میزان درصد از کل وزن : 0.0013» ، «میزان کارایی بازیافت : 0%»
  • آهن : «میزان درصد از کل وزن : 20.4712» ، «میزان کارایی بازیافت : 80%»
  • قلع : «میزان درصد از کل وزن : 1.0078» ، «میزان کارایی بازیافت : 70%»
  • مس : «میزان درصد از کل وزن : 6.9287» ، «میزان کارایی بازیافت : 90%»
  • باریوم : «میزان درصد از کل وزن : 0.0315» ، «میزان کارایی بازیافت : 0%»
  • نیکل : «میزان درصد از کل وزن : 0.8503» ، «میزان کارایی بازیافت : 80%»
  • روی : «میزان درصد از کل وزن : 2.2046» ، «میزان کارایی بازیافت : 60%»
  • تنتالوم : «میزان درصد از کل وزن : 0.0157» ، «میزان کارایی بازیافت : 0%»
  • ایندیوم : «میزان درصد از کل وزن : 0.0016» ، «میزان کارایی بازیافت : 60%»
  • وندیوم : «میزان درصد از کل وزن : 0.0002» ، «میزان کارایی بازیافت : 0%»
  • تربیوم : «میزان درصد از کل وزن : 0» ، «میزان کارایی بازیافت : 0%»
  • بریلیوم : «میزان درصد از کل وزن : 0.0157» ، «میزان کارایی بازیافت : 0%»
  • طلا : «میزان درصد از کل وزن : 0.0016» ، «میزان کارایی بازیافت : 99%»
  • ایروپیوم : «میزان درصد از کل وزن : 0.0002» ، «میزان کارایی بازیافت : 0%»
  • تیتانیوم : «میزان درصد از کل وزن : 0.0157» ، «میزان کارایی بازیافت : 0%»
  • راتینیوم : «میزان درصد از کل وزن : 0.0016» ، «میزان کارایی بازیافت : 80%»
  • کوبالت : «میزان درصد از کل وزن : 0.0157» ، «میزان کارایی بازیافت : 85%»
  • پالادیوم : «میزان درصد از کل وزن : 0.0003» ، «میزان کارایی بازیافت : 95%»
  • منگنز : «میزان درصد از کل وزن : 0.0315» ، «میزان کارایی بازیافت : 0%»
  • نقره : «میزان درصد از کل وزن : 0.0189» ، «میزان کارایی بازیافت : 98%»
  • آنتیمون : «میزان درصد از کل وزن : 0.0094» ، «میزان کارایی بازیافت : 0%»
  • بیسموت : «میزان درصد از کل وزن : 0.0063» ، «میزان کارایی بازیافت : 0%»
  • کروم : «میزان درصد از کل وزن : 0.0063» ، «میزان کارایی بازیافت : 0%»
  • کادیوم : «میزان درصد از کل وزن : 0.0094» ، «میزان کارایی بازیافت : 0%»
  • نیوبیوم : «میزان درصد از کل وزن : 0.0002» ، «میزان کارایی بازیافت : 0%»
  • سیلینیوم : «میزان درصد از کل وزن : 0.0016» ، «میزان کارایی بازیافت : 70%»
  • یتتریوم : «میزان درصد از کل وزن : 0.0002» ، «میزان کارایی بازیافت : 0%»
  • رادیوم : «میزان درصد از کل وزن : 0» ، «میزان کارایی بازیافت : 50%»
  • پلاتنیوم : «میزان درصد از کل وزن : 0» ، «میزان کارایی بازیافت : 95%»
  • جیوه : «میزان درصد از کل وزن : 0.0022» ، «میزان کارایی بازیافت : 0%»
  • آرسنیک : «میزان درصد از کل وزن : 0.0013» ، «میزان کارایی بازیافت : 0%»
  • سیلیکا : «میزان درصد از کل وزن : 24.8803» ، «میزان کارایی بازیافت : 0%»

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه بازیافت قطعات الکترونیکی ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ بازیافت قطعات الکترونیکی


👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید ﻃﻼ و ﻧﻘﺮه از ﻃﺮﻳﻖ ﺑﺎزﻳﺎﻓﺖ ﺿﺎﻳﻌﺎت اﻟﻜﺘﺮوﻧﻴﻜﻲ 37 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخجمعه, 12 آبان 1396 20:03
حجم فايل 277.43 KB
دانلود 287

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.

zipطرح توجیهی ﻧﻘﺮﻩ ﺍﺯ ﻓﻴﻠﻢ ﻭ ﻣﺤﻠﻮﻝ ﻫﺎﻱ ﻇﻬﻮﺭ ﻓﻴﻠﻢ ﻋﻜﺎﺳﻲ ﻭ ﺭﺍﺩﻳﻮﻟﻮﮊﻱ 52 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخجمعه, 12 آبان 1396 20:18
حجم فايل 828.04 KB
دانلود 277

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع بازیافت

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories