جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید کره بادام زمینی ، با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1401 با فرمت Word و PDFو با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز و یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید .
معرفی طرح توجیهی تولید کره بادام زمینی :
کره بادام زمینی تقریباً نامی آشنا در میان خوراکی های پرطرفدار جهان محسوب می شود . این محصول فرآورده ی جانبی بادام زمینی بوده و مانند سایر کره های تهیه شده از سایر دانه های روغنی ، حاوی چربی و کالری بالایی می باشد . علاوه بر این کره بادام زمینی دارای مواد مغذی و معدنی بسیاری است که در ذیل به آن اشاره شده است :
- پروتئین و کربوهیدرات
- ویتامین E ، C ، A ، B2 ،B1 ، B3 ، B5 ، B6
- سدیم ، منیزیم ، کلسیم ، منگنز ، فسفر ، آهن ، مس ، روی ، سلنیوم
کره بادام زمینی در دو نوع تولید می شود که نوع نخست آن نرم بوده و تنها شامل کره گرفته شده از بادام زمینی می باشد اما نوع دوم آن شامل ترکیب کره به همراه تکه های خرد شده بادام زمینی می باشد . ارزش غذایی کره بادام زمینی تقریباً بیشتر از میوه بادام زمینی می باشد .
کد آیسیک و کد تعرفه گمرکی مرتبط با صنعت تولید کره بادام زمینی در ایران :
- کد آیسیک کره بادام زمینی : 1514512413
- کد تعرفه گمرکی کره بادام زمینی : 20081100
هزینه ، درآمد و سود حاصل از تولید کره بادام زمینی :
در صورتی که نرخ برابری دلار به تومان را جهت احداث کارخانه تولید کره بادام زمینی ، 16000 و ظرفیت تولید سالیانه را ، 12 تن درنظر بگیریم ، خلاصه طرح توجیهی تولید کره بادام زمینی به شرح زیر خواهد بود :
- میزان سرمایه گذاری ثابت : 1.4 میلیارد تومان
- ارزش ماشین آلات و تجهیزات : 550 میلیون تومان
- نرخ بازده داخلی : 38%
فرآیند تولید کره بادام زمینی :
فرآیند تولید کره بادام زمینی به صورت کاملاً اتوماتیک و با استفاده از دستگاه هایی که از ایتالیا وارد می شود صورت می گیرد که شامل مراحل زیر می باشد :
1 - جداسازی بادام زمینی از پوسته سخت آن :
در مرحله اول ابتدا بادام زمینی از غلاف اصلی جدا شده و به درون تشتکی فلزی منتقل می شود .
2 - غبار زدایی :
در این مرحله گرد و غبار موجود بر روی مغزهای بادام زمینی توسط دستگاه های مخصوص زودوه می شود .
3 - جداسازی پوسته نازک مغز بادام زمینی :
در این مرحله پوسته نازک بادام زمینی از طریق دستگاه مخصوصی جدا شده و برای شست و شوی نهایی وارد مخزن شست و شو می شود .
4 - شست و شوی مغز بادام زمینی :
در این مرحله مغز بادام زمینی شسته شده و برای روغن کشی آماده می گردد .
5 - حرارت دهی بادام زمینی :
این مرحله به حرارت دهی بادام زمینی اختصاص دارد . به این صورت که فرآیند حرارت دهی تا زمانی ادامه می یابد تا آب موجود در آن کاملاً به بخار تبدیل شده و کمی حالت متخلخل به خود بگیرد .
6 - خرد کردن بادام زمینی و تولید خمیر اولیه :
قبل از آسیاب کردن بادام زمینی ، ابتدا مغزهای آماده شده را درون دستگاه خرد کن ریخته و فرآیند خرد کردن به وقوع می پیوندد . علت این امر ، بالا رفتن کیفیت محصول تولید شده می باشد . پس از آن سایر مواد اولیه نظیر مواد نگهدارنده ، مواد از بین برنده کلسترول مضر و اسیدهای خوراکی به بادام زمینی خرد شده افزوده می شود . پس از میکس این مواد نتیجه یک خمیر با بافت ملایم می باشد .
7 - آسیاب نمودن و تولید محصول نهایی :
حال وارد مرحله نهایی تولید کره بادام زمینی می شویم . بدین صورت که خمیر تولید شده اولیه وارد آسیاب اصلی شده و مجدداً آسیاب می شود . پس از بسته بندی ، کره بادام زمینی آماده ارائه به بازار می باشد .
تجهیزات و نیروی انسانی مورد نیاز جهت تولید کره بادام زمینی :
تجهیزات و نیروی انسانی مورد نیاز جهت احداث کارخانه تولید کره بادام زمینی با ظرفیت تولید سالیانه 12 تن به شرح زیر می باشد :
مساحت زمین مورد نیاز : 1500 مترمربع
زیربنای کل : 500 مترمربع
تجهیزات مورد نیاز :
- الک دو طبقه
- لینترگیری
- مانر
- سپر اتور
- لینت کلینر
- بیتر
- آسیاب مغز شکن
- دستگاه پرس
- دستگاه فیلتر
- صافی
- مخزن کوچک
- گانوایر 9 اینچ
- الواتر کاسه ای
- سایکلین کوچک و بزرگ
- پمپ انتقال روغن
- باسکول توزین خط تولید
فرصت ها و محدودیت های اجرای طرح تولید کره بادام زمینی :
فرصت ها :
در گذشته در ایران ، به علت عدم آگاهی ، شناخت کافی نسبت به کره بادام زمینی و خواص آن وجود نداشته ، امروزه به موجب تبلیغات نسبتاً گسترده ، تلاش های زیادی در جهت شناساندن و ورود این محصول به بازار ایران صورت گرفته است . از جمله مزایا و فرصت های اجرای این طرح می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- تامین بیش از 80% از مواد اولیه مورد نیاز از بازار داخلی
- عدم اشتغال کارگاه ها و شرکت های زیاد در ایران
- عدم اشباع بازار داخلی
- عدم نیاز به نیروی کار زیاد
- خط تولید تماماً اتوماتیک
- عدم نیاز به تامین نیرو از خارج از کشور
محدودیت ها :
تولید این محصول خوراکی با محدودیت های زیادی مواجه می باشد که می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- عدم وجود بادام زمینی مرغوب و با کیفیت در داخل کشور
- پایین بودن زمان فساد و نگه داری محصول
- به علت تحریم بازار ایران ، تعمیرات و نگه داری قطعات خط تولید این محصول با مشکلات بسیاری مواجه می باشد .
- عدم وجود تعمیرکار و سرویس کار خط تولید در کشور
چربی های موجود در کره بادام زمینی :
کره بادام زمینی حاوی چربی های مفید و مضر می باشد که عبارتند از :
- چربی مفید : چربی اشباع مونو ( 50% ( و چربی غیراشباع پلی ( 35% )
- چربی مضر : چربی اشباع ( 15% )
با توجه به درصد چربی های ذکرشده درمی یابیم که بیشتر چربی موجود در کره بادام زمینی از نوع چربی مفید می باشند ، و به موجب عدم وجود کلسترول و چربی های ترانس در ترکیب آن هیچ ضرری ندارد ، بلکه خواص و فواید بسیاری نیز دارد که ذیلاً به آن اشاره خواهیم کرد :
خواص و فواید کره بادام زمینی :
این ماده سودمند غذایی دارای خواص بی شماری است و در درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد دارد از جمله خواص کره بادام زمینی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :
- خاصیت ضد سرطانی
- خاصیت ضد دیابت
- دشمن سنگ کیسه صفرا
- خاصیت ضد آلرژی
- حفظ تعادل مایع بدن
- خاصیت ضد میگرنی
کاربرد کره بادام زمینی :
علاوه بر کاربرد خوراکی و معمول کره بادام زمینی ، از این فرآورده جانبی در موارد غیر معمول بسیاری استفاده می شود که این کاربردهای غیرمعمول شامل موارد زیر می باشد :
1 - کمک دارو برای حیوانات خانگی :
یکی از کاربردهای جانبی کره بادام زمینی استفاده از آن در کنار دارو برای حیوانات خانگی می باشد . به این صورت که می توان قرص ، کپسول یا هر نوع داروی دیگری را با کره بادام زمینی ترکیب کرده و آن را در وعده غذایی حیوانات جای داد .
2 - به عنوان روان کننده :
کره بادام زمینی عملکردی مشابه روغن گریس دارد و به عنوان یکی از بهترین انواع روان کننده ها به حساب می آید . همچنین این محصول تاثیر به سزایی در تیزکردن تیغه های دستگاه هایی نظیر دستگاه چمن زن و... دارد .
3 - جداسازی برچسب قیمت :
کاربردی ترین گزینه در جداسازی برچسب قیمت روی محصولات ، کره بادام زمینی می باشد . با توجه به اینکه هنوز برچسبی اختراع نشده است که به راحتی و بدون به جای گذاشتن اثر چسب و ته مانده آن از روی محصول پاک شود ، می توان با مالیدن مقداری کره بادام زمینی روی برچسب باقیمانده و پاک کردن آن با دستمال این مشکل را رفع کرد .
4 - استفاده به عنوان تله موش :
طبق تحقیقات به عمل آمده کره بادام زمینی حتی بیشتر از پنیر باب طبع موش ها بوده و از این طریق می توان راحتتر آنها را به دام انداخت .
5 - از بین بردن بوی بد مرغ و ماهی :
در حین طبخ غذا ممکن است بوی مرغ و ماهی برای برخی از افراد آزاردهنده باشد ، چه بسا که ممکن است این بو بعد از پخت غذا نیز به مشام برسد . برای رفع این مشکل می توان با اضافه کردن یک قاشق از کره بادام زمینی به ماهی یا مرغ پخته شده و داغ کردن آن به مدت 1 دقیقه از شر این بوی مشمئزکننده راحت شد .
6 - براق کننده چرم :
از کره بادام زمینی می توان در براق کردن چرم مبل ، کت ، کفش و... استفاده کرد . برای جلوگیری از بوگرفتن چرم کافی است مقداری ماده معطر را با کره ترکیب کرد سپس استفاده کرد .
ویژگی های کره بادام زمینی درجه 1 :
کیفیت و طعم مطلوب کره های بادام زمینی متاثر از عوامل بسیاری است . در حالت کلی ویژگی هایی که باید یک کره بادام زمینی داشته باشد تا بتوان گفت این فرآورده محصول درجه یکی می باشد به قرار زیر است :
- عدم وجود افزودنی های مختلف
- رنگ مناسب
- عدم استفاده از شکر در ترکیبات کره
- استفاده از بادام های درجه 1 داخلی
- داشتن بسته بندی های استاندارد
شرکت های تولید کننده کره بادام زمینی در ایران :
از شرکت های تولید کننده کره بادام زمینی در ایران می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- صنایع غذایی شیررضا
- صنایع غذایی مهناب
- شرکت تولید و بسته بندی پسته فدک سروستان
- شرکت تولیدی پک تین
- شرکت شاهین حاجی علی
در صورتی که نیاز به طرح توجیهی و امکان سنجی تولید کره بادام زمینی ( به روز + کامفار + مشاوره ) ، برای ارائه به بانک یا اخذ مجوز دارید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
:: مطالب مرتبط :
:: دانلود طرح توجیهی آماده احداث کارخانه تولید کره گیاهی 57 صفحه
:: دانلود بسته طرح های توجیهی آماده صنعت روغن کشی از دانه های روغنی