• 021-77869979
  • سفارش طرح توجیهی : 09360555304
  • این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
  • 24/7

طرح توجیهی گریس گرافیتی ⭐️ با پشتیبانی جهت اخذ مجوز و وام

(4 votes, average 5 out of 5)

طرح توجیهی گریس گرافیتی

جهت نگارش مطالعات بازار و طرح توجیهی تولید گریس گرافیتی با اطلاعات کاملاً به روز برای سال 1401 ، با فرمت DOC و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ مجوز یا ارائه به بانک ، این صفحه را مطالعه نموده و سپس با ما تماس بگیرید . ضمنا میتوانید فایل pdf طرح توجیهی کارخانه تولید گریس گرافیتی را که در سال های قبل نگارش شده است را صرفا جهت مطالعه از انتهای صفحه دانلود نمایید.


✔️ انواع گریس ، مانند گریس گرافیتی چه موادی هستند و چه خواص و کاربردهایی دارند !


گریس ها مخلوط نیمه جامدی از روغن های معدنی با یک نوع صابون و یا مخلوطی از صابون ها هستند که جهت روغن کاری مصرف می گردند و در درجه حرارت معمولی ممکن است بصورت جامد باشند .

گریس ها مشابه روغن ها ، برای به حداقل رساندن اصطکاک و سایش بین سطوح متحرک ، کاربرد دارند. در مواردی که روانساز باید به عنوان مانعی برای جلوگیری از ورود ذرات خارجی عمل کند و یا زمانیکه موقعیت حرکت بین دو سطح به گونه ای است که نیاز به روانساز نیمه جامد وجود دارد ، باید از گریس استفاده شود.

طریقه و روش کار گریس ها به این ترتیب بوده که در اثر درجه حرارت نرم شده و مانند یک روغن سفت عمل می کنند . معمولا درصد روغنهای معدنی در گریس ها حدود %56 تا 90% می باشد (در بعضی مواقع به گریس ها مواد جامدی مانند گرافیت نیز اضافه می شود).

گریس ها پس از استفاده در اثر ماندن ، مجددا سفت شده و استفاده از این خاصیت بسیار مفید است چون گریس را می توان به یاتاقها تزریق کرد تا از یاتاق مربوطه به بیرون نفوذ و سپس در اثر کارکرد، این مقدار اضافی سخت شده و مانع نفوذ گرد و غبار و رطوبت بداخل یاتاقان می شود .

✳️ کاربردهای گریس گرافیتی چیست !

کاربردهای گریس گرافیتی

گریس گرافیتی برای روانکاری اسکله های دریایی ، کارخانجات نورد فولاد ، راه آهن وپمپ های آب بکارمی رود . ماشین آلاتی که با گریس گرافیتی روانکاری می شوند نسبت به گریس معمولی با انرژی کمتری به حرکت درمی آیند بعلاوه گرافیت در صورت فقدان گریس کاری به موقع جلوی قفل شدن (گیرپاچ) قطعات را می گیرد.

گریس گرافیتی به دلیل استفاده در صنایع سنگین ، گران قیمت بودن و خواص منحصر به فرد، از اهمیت بالایی در میان گریس ها برخوردار است و در حال حاضر بیشتر تولید آن به همراه سایر گریس های پر ارزش مانند گریس های نسوز و پایه بیولوژیک در انحصار کشور های توسعه یافته میباشد.

امتیاز بزرگ گریس گرافیتی ، بالا بودن کیفیت ؛ خاصیت روان کنندگی بهتر ؛ مقاومت و ماندگاری بالاتر آن نسبت به گریس های معمولی است .

بنابراین هرچند سایر انواع گریس میتوانند به جای گریس گرافیتی مورد استفاده قرار بگیرند ولی با توجه به اینکه گریس گرافیتی ، استهلاک ماشین آلات را بسیار کاهش میدهد و سایر گریس ها در این زمینه با آن قابل رقابت نیستند ، انتظار می رود در آینده گرایش به گریس گرافیتی خصوصا در ایران افزایش یابد.

✳️ قیمت گریس گرافیتی در دنیا حدودا چقدر است !

متاسفانه آمار دقیقی در مورد  قیمت انواع گریس طی سال های اخیر توسط سازمان های مربوطه منتشر نگردیده است ولی در سالهای گذشته قیمت گریس گرافیتی در حالت نیمه عمده ، حدود 8 تا 21 دلار به ازای هر کیلوگرم بوده است.

حدود قیمت گریس گرافیتی را در مقادیر مختلف فروش در زیر آورده شده :

  • بسته 400 پوندی : 1400 دلار
  • بسته 200 پوندی : 700 دلار
  • بسته 100 پوندی : 400 دلار

✳️ بسته بندی قوطی های گریس در ایران چه قوانینی دارد !

بسته بندی انواع گریس از ضوابط و استاندارهای مشخصی باید پیروی کند ، قوطی گریس باید حاوی نکات زیر باشد :

  • علامت مخصوص کارخانه که در ثبت علائم و اختراعات به ثبت رسیده است .
  • نوع گریس
  • وزن خالص گریس به گرم یا کیلوگرم.
  • نمره گریس
  • نوع پایه صابون
  • کلمه ساخت ایران به زبان فارسی

قوطیهای فلزی گریس و روغن موتور نیز باید طبق استاندارد شماره 1491 موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران ساخته شود.

منظور از قوطی های فلزی همان ظروف فلزی موجود می باشد که در بازارهای داخلی و بین المللی مورد مصرف است و جنس آن از ورق حلب با اندود قلع می باشد .

کدهای آیسیک و تعرفه های گمرکی مربوط به صنعت گریس سازی

✳️ کدهای آیسیک و تعرفه های گمرکی مربوط به صنعت گریس سازی :

کد های آیسیک مرتبط با گریس عبارتند از :

  • انواع گریس : 23201250
  • گریس سدیم : 23201251
  • گریس کلسیم : 23201252
  • گریس لیتیوم : 23201254
  • گریس آلومینیوم : 23201255
  • گریس باریم : 23201257

شماره تعرفه های گمرکی مرتبط با انواع گریس عبارتند از :

  • گریس گرافیتی با پایه کلسیم : 27101930
  • گریس با پایه سدیم : 27101930
  • گریس با خاصیت تحمل فشار بالای دی سولفید مولیبدن : 27101930
  • گریس با پایه کلسیم : 27101930
  • گریس با پایه لیتیوم : 27101930
  • گریس روان کننده دارای نقطه بالاتر از 255 درجه سلسیوس : 27101930

حقوق ورودی برای انواع گریس 20% است که برای واردات آن باید وزارت صمت موافقت نماید . لینک دانلود مستقیم طرح توجیهی گریس گرافیتی در انتهای همین صفحه موجود می باشد . اما در ادامه اطلاعات فنی کم نظیری درباره ی احداث کارخانه ی تولید گریس گرافیتی در اختیار شما قرار خواهیم داد. با ما همراه باشید .


✔️ آشنایی با انواع گریس و جایگاه گریس گرافیتی در بین آنها


آشنایی با انواع گریس ها

مهمترین انواع گریس های روان کننده تولید شده در زمان حاضر محصولات صابونی شده ، فلزی و غیر صابونی شده هستند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت :

✳️ الف ) گریس های غیر صابونی شده : 

گریس های غیر صابونی شده بر پایه بنتونیت ها ، پلی کربامید ، کربن سیاه ( دوده ) صنعتی و ... همراه با روغن های سنتتیک و روغن های معدنی نوع پارافینیک بعنوان عامل روان کننده تولید می شوند .

این نوع گریسها که در مقابل حرارت مقاومت زیادی از خود نشان می دهند و دارای نقطه چکش خواری نبوده و اصلا این نقطه برای آنها قابل اندازه گیری نیست و به همین علت آنها را به عنوان گریس همه کاره به کارمی برند و به دلیل مقاومت بالا در برابر حرارت در صنایع ذوب آهن ، مس و ... استفاده می شوند ولی تحمل فشار این گریسها پائین بوده و مقاومت برشی را تحمل نمی کنند .

✳️ ب ) گریسهای صابونی شده – فلزی : 

این گریسها را برحسب نوع صابونی که جهت تهیه از آن استفاده شده است تقسیم بندی می کنند و تقریبا 90% از گریسهای متداول از این نوع می باشند .

 مهمترین انواع این گریسها در زیر توضیح داده شده است . جهت پائین نگاه داشتن هزینه های تولید گریس صابونی شده ( که در این طرح مورد نظر است) تا حد امکان از اسیدهای چرب استفاده می شود که نتیجتا باعث روان سازی گریس نیز می شود .

انواع اسیدهای مورد استفاده عبارتند از : اسیدهای روغن ماهی ، اسیدهای چرب حیوانی ، اسید چرب دانه پنبه ، استئارین ، چربی پشم ، چربی اسب ، چربی رزین ، ١٢- هیدروکسید استئاریک اسید و ....

 انواع گریس های صابونی شده به قرار زیر میباشند :

1 -  گریس سدیم :

در گریس سدیم ، صابون بکار رفته صابون سدیم می باشد ، حالت ظاهری این گریس به صورت جامد است ولی می توان آن را بصورت نرم نیز در آورد . از این نوع گریس می توان تا نقطه ذوب آن استفاده کرد .

نظر به اینکه  صابون سدیم در آب حل می شود از این نوع گریس در محل هائی که امکان شستشوی صابون در آن وجود دارد کاربرد نداشته و به علت چسبندگی زیاد ، بیشتر برای روغنکاری یاتافان هائی که احتیاج کمتری به روغن کاری دارند استفاده می شود . 

2 - گریس کلسیم  :

در گریس کلسیم که مخلوط روغن معدنی و صابون کلسیم می باشد بیشتر جهت روغن کاری در نواحی که مرطوب و یا حتی در تماس دائم با آب می باشند استفاده می شود و این به علت عدم محلول بودن آن در آب است .

حالت ظاهری گریس کلسیم ، نرم بوده و بستگی به نوع روغنی که جهت تهیه آن به کار می رود رنگ آن متفاوت است .

معمولا این نوع گریس ها را توسط آب پایدار می نمایند که باتوجه به نقطه جوش آب ، این نوع گریسها را نمی توان با درجه حرارت بیشتر از نقطه جوش آب بطور دائم استفاده نمود زیرا آب در اثر تبخیر خارج شده و صابون از روغن جدا می شود .

لذا بعضی از این نوع گریسها را جهت استفاده در شرایطی با درجه حرارت بالاتر توسط ترکیبات شیمیائی که دارای نقطه جوش بالاتری هستند پایدار می نمایند . 

3 - گریس مخلوط :

مخلوطی از گریسهای لیتوم و کلسیم می باشد که بیشتر کاربرد آن روغن کاری در شرایطی است که تغییرات درجه حرارت از 40 تا 260 درجه سانتی گراد باشد . ظاهر آن حالت نرم تری از گریس سدیم داشته و بیشتر از سایر گریسها مورد مصرف قرار میگیرد .

4 - گریس آلومینیوم : 

حالت ظاهری گریس آلومینیوم شبیه وازلین است و به علت چسبندگی خوب آن به فلزات برای روغنکاری شاسی اتومبیل استفاده می شود . از نظر خواص عمومی شبیه گریس کلسیم بوده و در آب حل نمی گردد.

در حرارت های بالاتر از 175 درجه سانتی گراد بصورت جسم سختی در آمده که خاصیت چسبندگی خود را از دست داده و خاصیت روغن کاری ندارد .

تولید گریس آلومینیوم ( و کلا گریسهای ژل مانند ) چون کارائی نداشته و به قطعات اتومبیل ضرر می زنند در تعدادی از کشورها ممنوع شده است .

5 - گریس لیتیوم :

گریس لیتیوم که از روغنهای معدنی و روغنهای مصنوعی تهیه می شود دارای شکل ظاهری نرم بوده و در اثر تغییر درجه حررات سفت نمی شود . در تغییرات درجه حرارت بین 80 تا 300 میتوان از آن استفاده نمود .

گریس لیتیوم در برابر آب مقاوم بوده ولی کمی رطوبت جذب می کند و به علت طول عمر نسبتا زیاد ، در گریس کاری هواپیماها نیز کاربرد دارد. در تولید این نوع گریس از هیدروکسید لیتیوم برای تولید صابون استفاده میشود .

6 - گریس باریوم : 

گریس باریم از نظر شکل ظاهری و خواص شبیه مخلوط سدیم است . تنها تفاوت آن ویسکوزیته بالاتر می باشد که در اثر حرارت روان نگشته و تا زمانی که در اثر حرارت بالا تجزیه شود بصورت نیمه جامد باقی می ماند . ضمنا چسبندگی آن به سطح فلزات بسیار خوب است . 

7 -  گریس استرانسیوم :  

گریس استرانسیوم شبیه گریس باریوم است با این تفاوت که مقاومت آن در حرارت بیشتر از آن است و هنوز به صورت تجاری از آن استفاده نمی شود .

✳️ ج ) گریس گرافیتی:

گرافیت معمولا به عنوان پر کننده (افزایش دهنده مقاومت گریس در برابر فشار) به گریس اضافه شده و خواص آنرا تحت تاثیر قرار میدهد ، گرافیت را می توان به انواع گریس های پایه صابونی اضافه کرد و تولید گریس گرافیتی نمود اما معمولا گریس های گرافیتی پایه کلسیم ، سدیم و لیتیوم عمومیت بیشتری دارند و سهم قابل توجهی از تولید وفروش گریس را به خود اختصاص داده ؛ واز نظر تولید به صرفه تر بوده و خواص روان کننده گی بهتری از خود نشان میدهد.

از میان گریس های گرافیتی که در ایران و جهان تولید میشود گریس گرافیت پایه کلسیم از عمومیت بیشتری برخوردار است زیرا تهیه مواد اولیه آن بخصوص در ایران راحتتر است واین گریس با وجود قیمت تمام شده کمتر ؛ خواص بسیار مطلوبی در روانکاری دارد و ماشین آلات را در برابر نفوذ آب حفظ میکند (آب بندی) .

از طرفی بیشتر فروش شرکت های داخلی وخارجی که این گریس گرافیتی را تولید میکنند از نوع گریس گرافیتی پایه کلسیم است  بنابراین در این مطالعه سعی شده بیشتر به گریس گرافیت پایه کلسیم پرداخته شود.


✔️ ویژگی های انواع گریس گرافیتی !


ویژگی های انواع گریس گرافیتی

✳️ ویژگی های انواع گریس گرافیتی به شرح زیر میباشند :

الف) گریس گرافیتی پایه کلسیم: 

وزن مخصوص گریس گرافیت پایه کلسیم ، حدود 9.4 پوند بر گالن است ومحدوده دمایی آن بین 23- تا 70 درجه سانتیگراد است.

رنگ گریس گرافیت پایه کلسیم ، بسته به نوع مواد افزودنی بین خاکستری تا سیاه متغیر است. بین 11 تا 20 درصد وزنی گریس گرافیتی را گرافیت تشکیل میدهد که هر چقدر مقدار آن افزایش یابد ، مقاومت آن در برابر فشار زیادتر میشود، 65 تا 85 درصد را روغن پایه و مابقی وزن گریس گرافیت پایه کلسیم ، شامل صابون و سایر مواد افزودنی است.  

‌ب) مشخصات گریس گرافیتی پایه لیتیم:

برای گریس گرافیتی پایه لیتیم نیز همان استانداردهای ملی و بین المللی تعریف شده اند.

جدول زیر مشخصات گریس گرافیتی پایه لیتیم ساخت شرکت هگزان موبیل را نشان میدهد :

  • رنگ : خاکستری تا سیاه
  • صابون پایه : صابون لیتیم
  • نفوذپذیری پس از کار : 265 - 295
  • حداقل نقطه قطره ای شدن : 185 درجه سانتیگراد
  • دمای کارکرد : 20- تا 500 درجه سانتیگراد
  • نوع ماده پر کننده : گرافیت

‌ج ) مشخصات گریس گرافیتی پایه سدیم :

 مشخصات این نوع گرافیتی نیز مشابه دو حالت قبلی است با این تفاوت که حداکثر دمای کارکرد آن از گریس پایه کلسیم بیشتر و از گریس پایه لیتیم کمتر است.


✔️ مواد اولیه و فرایند تولید گریس گرافیتی


مواد اولیه مصرفی در تولید گریس گرافیتی با ظرفیت 3000 تن در سال به قرار زیر می باشد : 

  • روغن پایه: هر یک از روغن ها ،SN 500 به میزان 65 درصد وزن نهایی محصول
  • آهک هیدرونه : در فرایند تولید گریس پایه کلسیم به میزان 3%وزنی نهایی گریس
  • اسید چرب : در فرآیند تهیه گریس از روغن پایه و براساس 8% وزن نهایی گریس
  • مواد افزودنی : براساس 5/2 % وزنی پایه برای پایدار سازی وفعال سازی در فرآیند
  • ظروف 1 و3 کیلوئی گریس : برای بسته بندی
  • کارتن 6 و12 عددی گریس : برای بسته بندی محصول
  • گرافیت به میزان 15 درصد وزن نهایی محصول

✳️ فرایند تولید گریس گرافیتی به شرح زیر میباشد :

فرایند تولید گریس گرافیتی

در تمامی روش های مرسوم تولید گریس در ابتدا باید از پخت چربی ها (اسید های چرب) و مواد قلیایی صابون تولید شود.

برای این منظور مواد اولیه به درون دستگاه پخت صابون بنام اتوکلاو، تزریق شده و تحت فشار قرار می گیرد. سپس این دستگاه به طور کامل بسته شده و مانند دیگ های زودپز تحت فشار قرار می گیرد.

این دستگاه دارای جداره ای گرمکن از نوع روغن داغ بوده و دمای پخت آن در حدود 300 درجه سانتی گراد است. اتوکلاو هم چنین برای اختلاط کامل، دارای همزنی است که در زمان پخت برای یکنواختی کامل مواد از آن استفاده می شود. 

بدین ترتیب ساخت صابون با انجام آزمایش ها و نمونه برداری تا به دست آوردن نتیجه کامل ادامه می یابد.پس از پایان ساخت صابون، مواد به داخل دستگاه پخت گریس بنام «کتل» انتقال یافته و سپس روغن به آن افزوده می شود.

این دستگاه مشابه اتوکلاو عمل می کند با این تفاوت که تحت فشار قرار نمی گیرد. در زمان پخت، صابون در داخل روغن به صورت کریستال های ریز درآمده و مخلوطی به حالت ژلاتینی به وجود می آورد.

رشد کریستال ها در روغن از عمده و حساس ترین مراحل پخت گریس است. اگر از مواد اولیه به ویژه روغن پایه نامرغوب استفاده شود، ساختار کریستال های به وجود آمده ضعیف شده و در زمان کارکرد در شرایط عادی و یا سخت، صابون از روغن جدا و گریس خاصیت روانکاری را از دست خواهد داد. پس از این مرحله گرافیت و سایر مواد پرکننده مورد نیاز به گریس اضافه می شوند.

در تولید گریس های پایه صابونی ارزان معمولی درصد بسیار کمی از وزن نهایی محصول به مواد مقاوم کننده در برابر فشار اختصاص دارد در حالی که در گریس های گرافیتی حدود 51 درصد وزن نهایی محصول را گرافیـت تشکیل میدهد که جزو مرغوبترین مواد مقاوم در برابر فشار میباشد.

به همین دلیل مقاومت گـریس گرافیتـی در برابر فشار های بالا بسیار در مقایسه با سایر انواع گریس بسیار بالاست.اندازه ذرات گرافیتی که در تولید این نوع گریس استفاده می شود باید کمتر از یک میکرون باشد.

در حالی که اندازه ذرات پودر گرافیت طبیعی که در بازار های جهانی عرضه میشوند بیشتر از این مقدار بوده و به طور متوسط بین 52 تا 57 میکرون است،بنابر این گرافیت باید قبل از اضافه شدن به گریس آسیاب شده و به اندازه دلخواه برسد،بدین منظور نیاز است از یک دستگاه آسیاب مخصوص این کار در خط تولید گریس گرافیتی استفاده شود.

نوع گرافیت به کار رفته در تولید گریس نقـش بسـار مهمی در کیفیت محصول نهایی دارد.اما از آنجا که تولید گریس مرغوب بیشتر به تجربه تولید کننده بسـتگی دارد ،انتخاب نوع گرافیت مصرفی نیز امری تجربی است که قطعا با استفاده از گرافیت مناسب تر و مرغوب ترکیفیت محصول تولیدی بهتر خواهد شد. 


✔️ زمین ، محوطه سازی و ساختمان سازی مورد نیاز جهت احداث کارخانه تولید گریس گرافیتی  با ظرفیت 3000 تن در سال


زمین و محوطه سازی مورد نیاز تولید گریس گرافیتی به قرار زیر می باشد :

  • زمین محل اجرای طرح : 5500 مترمربع
  • تسطیح و خاکبرداری : 1375 مترمربع
  • حصارکشی : 592 مترمربع
  • آسفالت و پیاده رو : 1100 مترمربع
  • فضای سبز :1375 مترمربع

ساختمان سازی مورد نیاز تولید گریس گرافیتی به قرار زیر می باشد :

  • سالن تولید: 300 مترمربع
  • انبار محصول :100 مترمربع
  • انبار مواد اولیه :200 مترمربع
  • اداری و رفاهی: 100 مترمربع
  • نگهبانی :15 مترمربع
  • ازمایشگاه :15 مترمربع
  • گرمخانه : 50 مترمربع
  • اتاق آسیاب : 100 مترمربع
  • کارگاه وتاسیسات : 20 مترمربع

✔️ ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات کارخانه تولید گریس گرافیتی  با ظرفیت 3000 تن در سال


کارخانه تولید گریس گرافیتی

✳️ ماشین آلات و تجهیزات خط تولید گریس گرافیتی به قرار زیر میباشد :

  • کوره روغن داغ : با ظرفیت 12000000 کیلو کالری و 600000 کیلو کالری
  • خط گریس کامل : با ظرفیت 13 تن در روز
  • آسیاب : برای خرد کردن گرافیت
  • مخزن ذخیره روغن : 10000 لیتری
  • دستگاه پرکن

✳️ تاسیسات مورد نیاز این کارخانه تولید گریس گرافیتی به قرار زیر میباشند :

  • برق رسانی(100kw)
  • آب رسانی
  • سوخت رسانی
  • وسایل سرمایش و گرمایش
  • تهویه
  • ارتباطات
  • فاضلاب
  • اطفاء حریق

✳️ میزان آب و سوخت و برق مصرفی سالانه کارخانه تولید گریس گرافیتی  با ظرفیت 3000 تن در سال

سوخت و برق مصرفی این کارخانه به قرار زیر می باشد :

  • برق مصرفی :160000 کیلووات
  • آب مصرفی : 1250 مترمربع
  • گاز : 2500 مترمکعب
  • بنزین : 4250 لیتر
✳️ نیروی انسانی مورد نیاز جهت بهره برداری از کارخانه تولید گریس گرافیتی  با ظرفیت 3000 تن در سال

تعداد نیروی انسانی مورد نیاز به قرار زیر میباشد :

  • مدیر تولید : 1 نفر
  • تکنیسین فنی : 2 نفر
  • مدیرآزمایشگاه : 1 نفر
  • تکنیسین آزمایشگاه : 1 نفر
  • کارگرماهر و ساده : 10 نفر
  • مدیر کارخانه : 1 نفر
  • کارمند اداری و مالی : 2 نفر
  • مدیرفروش وبازاریاب : 2 نفر
  • نگهبان : 1 نفر
  • خدمات : 2 نفر

✍️ جهت تهیه مطالعات بازار و طرح توجیهی کارخانه تولید گریس گرافیتی ، با اطلاعات کاملا به روز با فرمت Word و PDF و با گزارش گیری نرم افزار کامفار ، جهت اخذ جواز تاسیس یا وام و تسهیلات بانکی ،با ما تماس بگیرید .


📚 دانلود فایل های طرح توجیهی تیپ تولید گریس گرافیتی

👈 توجه : کلیه ی طرح های تیپ یا آماده ، صرفا کاربرد مطالعاتی و تحقیقاتی داشته و جهت اخذ مجوز و یا تسهیلات و وام بانکی مناسب نمیباشند . جهت تهیه طرح توجیهی با کاربرد اجرایی و بانکی با ما تماس بگیرید.

فايل‌ها:
zipطرح توجیهی تولید گریس گرافیتی 55 صفحه داغ
نويسنده;امیر حبیبی
تاريخسه شنبه, 07 آذر 1396 18:00
حجم فايل 629.62 KB
دانلود 108

برای دانلود این محصول شما نیاز به خرید اشتراک دارید اگر عضو هستید با حساب کاربری خود وارد شوید.


کسب و کارهای پر طرفدار

صنایع شیمیایی

© 2024 کلیه حقوق این وبسایت محفوظ میباشد.
Articles
Categories